Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Забраниха кафе-автоматите и вендинг машините в Девня, издирват лица, завърнали се от чужбина
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 18.03.2020Коментари (0)2911
© Девня-древна и модерна
Собствениците и наемателите на търговски обекти в Девня, които не спазват противоепидемичните мерки, включително и за струпване на хора, ще бъдат санкционирани и принудително затваряни. За това предупреди кметът на Девня Свилен Шитов, който не скри, че в общинския кризисен щаб продължават да постъпват сигнали за нарушения на санитарните правила, съобщава "Девня - древна и модерна".

Междувременно стана ясно, че във Варна са потвърдени два нови случая на коронавирус, с което броят на заразените в морската столица набъбна на трима, а за страната - 81.

Със заповед на Свилен Шитов от вчера се забранява работата на кафе-автоматите и вендинг машините в града и съставните селища. На телефона на Дежурния по община - 0886 699 055, се приемат сигнали за струпване на хора в търговски обекти, работещи заведения, нарушена карантина и др.

"Основната ни цел е да убедим хората да ограничат до минимум излизанията си навън и струпването им на едно място, за което продължаваме да получаваме сигнали“, уведоми градоуправникът.

Той помоли всеки, който има информация за завърнали се от чужбина девненци, незабавно да я подаде на някой от следните телефони: 0889 930 630 - Свилен Шитов; 0888 772 731 - Донка Йорданова; 0897 873 373 - Владимир Ненков; 0879 019 836 - Методи Нецев; 0885 942 094 - Снежана Дянкова.

Общинският доброволчески отряд в Девня дезинфекцира по два пъти на ден местата, където има движение и престой на хора. Става въпрос за търговски обекти, пощенски станции, аптеки, автобусни спирки, клонове за парични преводи, площади и др.

Доброволци от общинската администрация и граждани съдействат на възрастни хора за заверяване на рецептурни книжки, закупуване на лекарства, хранителни продукти и други услуги.

"Благодаря за съдействието на председателите на всички сдружения на територията на общината – на хората с увреждания, на пенсионерите, на офицерите и сержантите от запаса и резерва, които са уведомили своите членове да не се събират“, изтъкна Свилен Шитов.

"Призовавам гражданите за повече отговорност и дисциплина, да не се разхождат на групички, да не се струпват на едно място и да спазват дистанция минимум от 2 метра един от друг! Преодоляването на извънредната ситуация зависи от отношението на всеки един от нас!“, подчерта кметът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: