Забраниха лова на пернат дивеч във Варненско здаради птичия грип

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:47 / 20.12.2016
864
Забранен е ловът на пернат дивеч във Варненска област като превантивна мярка срещу разпространението на инфлуенца. Това каза за "Фокус" - Варна д-р Златина Димова, директор на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Варна във връзка с констатираните три първични огнища на заболяването инфлуенца по птиците, т. нар. "птичи грип", в областите Видин, Враца и Пловдив. 

Тя отбеляза, че съгласно издадената заповед, е забранен и пазарът на пернат дивеч, както и организирането на изложби на птици.

Д-р Златина Димова допълни, че на територията на областта продължават превантивните мерки по отношение недопускане разпространението на птичи грип, сред които - заседания на епизоотични комисии, разговори с животновъди, мерки по отношение обработката на животни.
Специалистите посочват, че е важно да се избягва всякакъв контакт с диви прелетни птици, които са най-вероятният източник на вируса. При отглеждането на птици във ферми тип "заден двор" трябва се използва работно облекло, с което да не се влиза в дома.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).