Задава се бум от отравяния по празниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:20 / 28.11.2009
627
Наближаването на празниците носи удоволствие за едни и отваря много работа на други. Както в края на всяка година, и сега лекарите се подготвят за извити опашки пред кабинетите от отровени пациенти. Инспекторите на РИОКОЗ пък обикалят бистра и кръчми за гафове. За Коледа и Нова година по традиция българинът се подготвя усърдно за големите софри. Разнообразието от ядене и пиене е задължителен елемент в българския бит. Да не забравяме, че празниците започват от началото на декември с Никулден.

Всъщност, каквото и да си говорим, цял един месец в основно занимание на нашенеца се превръща опъването на софрите. Резултатът от обиколките из хранителните магазини са препълнените колички. В такива моменти българинът забравя качеството за сметка на по-голямото количество. Като имаме предвид и отънелия джоб на българина, предпочитанията са към по-евтините стоки, които ще създадат по-голямо изобилие на трапезата.

Това обаче крие редица рискове, свързани с качеството на храната и нейната годност.

Освен по магазините варненци обикалят и откритите пазари. Купува се всичко - от нарязани мезета до туршии в отворени каци. И всеки избира каквото пожелае, без да се замисли например колко време бидоните с туршии са стояли без капаци, за да мамят клиенти. Резултатът? Повишеният сериозно риск да се озовем в болницата за промиване на стомаха...

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).