Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Задържаха 57 лица от активния криминален контингент при спецакции на полицията във Варна
Автор: Пламена Николова 13:45 / 18.05.2020Коментари (0)2970
© Varna24.bg
57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления, са задържани при специализирани полицейски акции във Варна. Това съобщи на брифинг днес старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР – Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"През изминалата седмица на територията на област Варна бяха проведени Специализирани полицейски операции с акцент противодействие на битовата престъпност, задържане на лица с две и повече висящи дела, както и задържане на лица извършители на престъпления.

Обект на акцията бяха и лица, които не спазват карантинните мерки във връзка със заповедите на министъра на здравеопазването. В операциите взеха участие 145 служители на МВР и жандармерията във Варна.

Изградени са 26 КПП-та, 15 групи бяха сформирани и са работили по проверка и задържане на извършители на престъпления, както и на лица обявени за издирване.

В хода на трите операции са проверени 536 лица, 305 автомобила, а отделно от това са съставени 26 акта по Закона за българските документи, 13 фиша и 3 акта по Закона за движение по пътищата.

Успоредно с това са задържани 57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления. Образувани са две бързи производства за притежание на наркотици.

В хода на тази операция е открита и оранжерия в село Бенковски със 107 килограма тревиста маса, която е била в етап изсушаване.

В хода на специализираните полицейски операции са образувани и две бързи производства за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Две лица са задържани за кражби от частни домове в община Дългопол. В рамките на операциите е констатирано, че 4 лица не спазват мерките за спазване на карантина и са образувани съответно 4 досъдебни производства", обясни днес комисар Даниел Пашов.

Той допълни, че полицейските операции ще продължат и през тази седмица, като подчерта, че това е основен приоритет на работата на МВР и Прокуратурата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: