Задържаха надрусани и пияни студент от Казахстан и турист от Беларус да буйстват из Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 04.08.2016
904
Глоби наложи Районният съд във Варна за нарушения по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство. Двама нарушители на обществения ред - временно пребиваващ у нас студент от Казахстан и турист от Беларус, бяха санкционирани с глоби в размер съответно от 350 и 400 лева.

На 3 август т.год. през деня, в района на читалището в квартал "Аспарухово", 31-годишният А. К, под влияние на употребено наркотично вещество, се държал неадекватно на открито публично пространство. Той счупил капак от кутия за улично осветление, дръпнал с ръце кабелите, танцувал по пътното платно сред автомобилния поток, след което стъпкал засадени цветя в градинка на централния площад в квартала.

Възмутени от поведението му граждани подали сигнал на телефон 112 и впоследствие той бил отведен в районното управление за съставяне на акт за дребно хулиганство.

В другия случай, около 2,30 часа през нощта на 4 август т.год.(тази сутрин), при провеждане на специализирана полицейска операция в курорт "Златни пясъци", цивилни полицаи и охранители на плажа забелязали буйстващ младеж в нетрезво състояние, който счупил шезлонг и уринирал на плажната ивица. 20-годишният В. И. отказал да се легитимира пред служителите на реда, като опитал да избяга, крещял на висок глас и се държал неприлично.

За извършените непристойни действия, Районният съд наложи и на двамата нарушители глоби над средния предвиден в закона размер. Решенията на съда подлежат на обжалване в 24-часов срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).