Задържаха наркозависимия Петър от Варна за грабеж, издирват съучастника му

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:17 / 26.03.2020
1950
39-годишният Петър Н. е бил задържан днес под стража с определение на Варненския районен съд по искане на Районната прокуратура. Вчера, 25 март, той е бил привлечен като обвиняем за извършен грабеж в съучастие – престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК. Съучастникът му се издирва, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

След привличането на Петър Н. към наказателна отговорност Районната прокуратура във Варна го задържала до 72 часа с цел довеждането му в съда за вземане мярка за неотклонение. Прокуратурата е поискала от съда да му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, и искането днес е било уважено.  

На 21 март около 8 часа Петър и неговият познат отишли в дома на пострадалия. Издирваният мъж се познавал с ограбения и помежду им имало спор за телефон. След като влезли в дома, двамата мъже със сила отнели телевизор и мобилен телефон.

Задържаният под стража Петър е осъждан. Сегашното престъпление той е извършил в изпитателния срок на предишно осъждане за деяние против собствеността.

Издирваният съучастникът има две дела, внесени с обвинителен акт в съда, и няколко висящи производства. И двамата извършители са наркозависими.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).