Задържаха непоправима лихварка от Варненско с три килограма злато и много пари

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:02 / 12.05.2022
3729
Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за лихварство. Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Варна ст. комисар Атанас Михов, предаде репортер на Varna24.bg

"При проведена специализирана полицейска операция след получена оперативна информация е установена и задържана жена на 66 години от Долни Чифлик, занимаваща се с банкови сделки без съответните разрешителни за това. Това е т. нар. лихварство, което е престъпление. 

При последвалите процесуално-следствени действия по неотложност, претърсване на помещение в дома й, са иззети веществени доказателства относими с престъпната й дейност. Открити са три тефтера със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни накити с общо тегло над 3 кг. , както и около 20 000 лв. в различни валути. 

Проведени са разпити на свидетели, имащи отношение по случая. Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура-Варна.

Извършителката е позната на МВР по линия на лихварството. Същата е задържана за същия вид престъпление през 2019 г. , като тогава досъдебното производство е преобразувано в следствено дело. 

Предстоят множество експертизи и разпити. Жената не е част от група, действала е сама, има един второстепенен помощник. 

Лихварката е действала повече от година. Няма жалби срещу нея. Няма сигнали да е осъществявала натиск върху някой от клиентите си. 

До момента са разпитани около 15 свидетели", съобщи комисар Михов.

Повече вижте във видеото!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).