Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Задържаха "под стража" Красимир и Йордан, спипани с много наркотици
Автор: Пламена Николова 17:21 / 08.11.2021Коментари (0)1637
©
Варненският окръжен съд определи мерки "задържане под стража“ на 2 лица, привлечени към наказателна отговорност за притежание и разпространение на наркотици. Спрямо Красимир Г. е повдигнато обвинение и че умишлено е склонил другия обвиняем - Йордан Д. да държи, без надлежно разрешително, хероин с общо тегло от почти два килограма, съобщиха от пресслужбата на съда.

В хода на досъдебното производство, на 04.11.2021г. вечерта, докато се е намирал в ползвана от него къща в квартал на Варна, 31-годишният Красимир е бил задържан. При извършеното претърсване на имота са били иззети метамфетамин с нетно тегло 270 грама и 3 полиетиленови пликчета с хероин. Другият обвиняем - 39-годишният Йордан Д. е бил задържан докато пътувал с автомобил към имота на Красимир, който го очаквал. При претърсване на превозното средство са иззети 4 бр. увити с кафяво тиксо пакети с цилиндрична форма, съдържащи тъмнокафяво на цвят прахообразно вещество. Изготвената експертна справка е установила, че то представлява хероин с общо нетно тегло 1 938 грама. 

Престъпленията, за които двамата мъже са обвинени, са тежки по смисъла на НК и за тях се предвижда наказание "лишаване от свобода" до осем години и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.

Защитниците и на двамата поискаха по-леката мярка за неотклонение – "домашен арест“. Адвокатът на Красимир Г. посочи, че не са събрани достатъчно доказателства по отношение на обвинението за подбудителство. Свидетелските показания на другия обвиняем в тази насока можели да се приемат като защитна теза. Липсвали и достатъчно данни, че лицето би могло да се укрие и да извърши престъпление, тъй като имало постоянен адрес и едно висящо досъдебно производство, по което няма внесен обвинителен акт. Освен това, Красимир полагал грижи за семейството си.

Защитата на Йордан Д. изтъкна, че той е съдействал на разследващите органи и е направил самопризнания. Не е осъждан и няма данни, които да сочат намерение лицето да се укрие или да извърши престъпление. Пред съда беше подчертано, че той имал две деца, за които 39-годишният мъж, който е гражданин на Руската федерация, полагал грижи, макар и да е разведен и да живее у нас. Като доказателства, обаче беше представен само акт на раждане на едното дете. Според адвоката на Йордан, ставало дума за инцидентен случай, като било възможно той дори да не е знаел, че пренасял незаконно вещество.

След като се запозна със събраните до момента материали, Варненският окръжен съд прецени, че са налице множество доказателства, от които да бъде направено обосновано подозрение за съпричастност на двете лица към престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. По делото имало достатъчно данни за свързаността на мъжете и подкрепящи обвинението в подбудителство по отношение на Красимир Г. Според съдебния състав, множеството веществени доказателства и данните за личността на Красимир Г., който е реабилитиран за подобно престъпление и към момента има висящо производство пред Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група, за съда е достатъчен мотив да счете за реална опасността той да извърши престъпление или да се укрие. Предвид тежкия характер на престъпленията, за които двамата са обвинени, съдът прецени, че единствената законосъобразна мярка за неотклонение, която би могъл да определи на всеки от тях е най- тежката - "задържане под стража“.  

Мерките за отклонения могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: