Задържане под стража за крадец на гориво от бензиностанция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:25 / 22.02.2021
732
Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 33-годишен мъж, спрямо когото на 19 февруари т.г. са предявени обвинения за кражба на гориво от бензиностанция – престъпление по чл.196, ал. 1, т.2  от Наказателния кодекс. Деянието се явява тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода.

Настоящото деяние, за което лицето е привлечено като обвиняем е за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. 33-годишният мъж е осъждан многократно за голям брой престъпления, включително и такива против собствеността - обстоятелство, което обуславя високата степен на обществена опасност на дееца.  От доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува наличие на риск от извършване на друго престъпление, тъй като спрямо обвиняемия в момента се водят и други досъдебни производства. Данни по делото сочат още, че обвиняемият не живее на постоянния си адрес, обитава друго жилище, като нееднократно е осуетявал извършвани спрямо него проверки от органите на полицията.

Районният съд счете за правилно и законосъобразно вземането на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража" за 33-годишния мъж.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална мярка, като в случай на обжалване делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 26 февруари т.год. от 10 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).