Задържат под стража 24-годишен за битова кражба във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 14.05.2021
997
Предявеното обвинение срещу 24-годишния младеж е за това, че за времето от 30 април до 8 май т.г., чрез взломяване на балконски прозорец, проникнал в частен апартамент и отнел сребърни и златни накити, преносим компютър, фотоапарат, инструменти и различни други вещи, съобщиха от пресслужбата на Районен съд- Варна.  Деянието е тежко умишлено, а предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

 24-годишният младеж е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността, като едва преди три месеца е изтърпял последното му наложено наказание лишаване от свобода. По отношение на него липсва и адрес във Варна, на който да пребивава постоянно.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши  престъпление, поради което му наложи най-тежката процесуална мярка за неотклонение - "задържане под стража“.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).