Задушлива миризма тормози жителите на Владиславово нощем

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:16 / 16.09.2010
956
Остра задушлива миризма тормози жителите на варненския квартал "Владислав Варненчик" нощем при спокойни атмосферни условия. През деня миризмата я няма вероятно поради морския бриз, когато вятърът духа от морето към брега, а най-силно се усеща в ранните сутрешни часове.

През август специалистите от РИОСВ - Варна на два пъти са се отзовавали на сигнали от граждани и миризмата ги е отвела до сметището в село Въглен, намиращо се на Франгенското плато. При проверка в регионалното депо са констатирани открити участъци върху отпадъчното тяло, благоприятстващи формирането на серосъдържащи съединения.

Установено е разпространение на неприятни миризми във и около депото, а границата на полъха им е определена на разстояние до главния път в посока юг-югозапад. От направения доклад става ясно още, че поради метеорологичните условия (безветрие и високи температури) формиралото се въздушно течение е с висока концентрация на вредни вещества и по склона се спуска към кв. "Владиславово".

Лошата миризма обаче се разпростира и малко по-надолу - в участъка от летището до завод "Черно море", на протежение около 200-300 м от пътя. Г-жа Димитричка Маринова от отдела по контрол на атмосферния въздух добави, че по време на проверката не е установено изтичане на отпадъчни води, нито самозапалване.

Тя също така увери, че са направени необходимите предписания. Зелените телефони, на които гражданите могат да сигнализират денонощно пък са: 678 886 и 634 589.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).