Заградиха бреговата ивица в м."Фичоза" край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:38 / 07.04.2015
1883
Строители заградиха бреговата ивица в местността "Фичоза" край Варна. Твърди се, че се укрепва брегът, но съмненията са, че ще се случи нещо много по-различно. Издигната е и ограда, която да скрива реалните дейности на терена, което е и в свлачищен район, съобщава Нова тв.

В проекта са обявени 4 декара земя, но площта на заградената ивица не е по-голяма от 1 декар. Фирмата-изпълнител "Ем Джи Тур" заяви, че се извършват укрепителни работи, тъй като пътят пропада. След първото посещение на екипа на "Господари на ефира" около ивицата са поставени и камери за постоянно видеонаблюдение. Фирмата обещала да изпрати документите, удостоверяващи законността на строежа, но това така и не се случило. Кметът на район "Аспарухово" пък заяви, че не носи отговорност за работата на институциите.

По документи този имот не влиза в Зона "А" на изключителната държавна земя, която е 100-метрова защитена зона и хабитат на защитени видове птици и риби, а се намира след нея. Когато се наложи съдът да работи с тези документи, се констатира, че няма нарушение. Както се вижда обаче, отстояние 100 метра от морето няма.


Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
21.05.2015 Общински съветник в аферата "Фичоза"
08.04.2015 Спират скандалните строежи на бреговата ивица на "Фичоза"
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).