Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заличиха двете пешеходни пътеки, варненци "пробиха" преградата по "Владислав"
Автор: Пламена Николова 11:14 / 26.06.2019Коментари (6)4175
По странен начин са "премахнати" двете пешеходни пътеки, тази над ИУ-Варна и по бул. "Владислав", за които комисията за пътна безопасност към Община Варна взе решение да бъдат заличени, видя репортер на Varna24.bg

Боята по пътеките е по-скоро размазана, но не и изтрита напълно, което подвежда пешеходците, свикнали да пресичат оттам. В бързината повечето хора не забелязват, че двете пътни платна са преградени от ограда и едва след като преминат по познатите досега пътеки "проглеждат" за преграждението. Такава беше ситуацията тази сутрин на бившата вече пешеходна пътека над Икономическия университет.

Вече има посегателство над преградното съоръжение, поставено на опасната доскоро пешеходна пътека по бул. "Владислав". Вероятно непосредствено след поставянето му пешеходци са отворили преградната решетка, за да могат да пресичат оттам.   

Припомняме, че до решението за премахването на двете опасни пътеки се стигна, след трагичният инцидент на пешеходната пътека на бул. "Осми приморски полк", в близост до общината, където софиянка блъсна две възрастни жени, които по-късно починаха от травмите си

Вчера стана ясно, че за въпросната пътека между кръстовищата с бул. "Сливница" и бул. "Цар Освободител" се предвижда допълнително обезопасяване, но не и затваряне. Това реши Комисията по пътна безопасност. Досега, освен пътеката тип "зебра", там бе поставена фигурка на дете, която обаче бе вандалски потрошена. Има и указателни знаци.

По решение на комисията там  ще бъде изградена изкуствена неравност на пътните платна, без бус лентите. На срещата бяха обсъждани редица варианти за обезопасяване на района, като категорично против затваряне на пешеходно преминаване бяха представителите на велоклуб "Спартак“ и "Варна диша“. 

Комисията взе решение да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на две места - на бул. "Цар Освободител“ и ул. "Любен Каравелов“ (над Икономическия университет), както и на бул. "Вл. Варненчик“ - в района на бившия ресторант "Рощок".  

В Комисията по пътна безопасност участваха експерти от дирекциите "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, "Образование и младежки дейности“ към Община Варна, представители на сектор "КАТ - Пътна полиция“, "Областно пътно управление“, "Градски транспорт“, общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби "Тасруд“, от "Елит – Пътна сигнализация“, както и от неправителствените организации "Карай умно, искам живот“, Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб "Спартак“ и "Варна диша“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.06.2019 г.
0
 
 
Вчера стигнах до преградата и ми се наложи да де върна. Аман от грижи за моторизираните, вместо да ги санкционират, че хвърчат като луди през центъра на града, особено вечер, когато келешите с моторите форсират над 200 км/ч, а от придружаващия ги звук косите ти настръхват от ужас. Ако наистина ги е грижа за пешеходците,да бяха ограничили скоростта с "легнали полицаи". Ама, не можело да се карат колите да изчакват зелен светофар, ако се случи да се забавят заради пешеходци. Но за нас не е проблем, ние ТРЯБВА да чакаме!
Aнонимен
на 26.06.2019 г.
0
 
 
в случая мисля, че е добро решение и за двете. Има светофари на по 50тина метра и точно на тези места оправданието, че чакаш светофар не важи, защото там се пресичаше трудно и не се пестеше кой знае колко време
Aнонимен
на 26.06.2019 г.
0
 
 
Щом са решили да ги затворят, значи е за добро. А пешеходците да не се правят на жертви. И в тази статия пише как са отворили преградата за да пресичат неправилно и опасно.
Aнонимен
на 26.06.2019 г.
+1
 
 
Какъв е проблема? 50 метра нагоре има светофар! На тая пешеходна се влачат един по един пешеходците , ставаха зверски тапи от коли. Доближът пътеката и тръгват, че на колата и трябва време да спре не отчитат, че 20 коли чакат там при условие че светофара тече зелено на червения. Добро решение е това.
Aнонимен
на 26.06.2019 г.
-1
 
 
Вместо да ограничат шофьорите-те ограничават пешеходците. Кой замърсява въздуха, кой убива оешеходци?! Излиза, че се пилага обичайното правило-хем си жертва, хем ще страдаш да те онеправдават още и още! Така ще е докато в колективните органи са пълни с "удобни" лапачи по подразбиране некомпетентни.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: