Заличиха двете пешеходни пътеки, варненци "пробиха" преградата по "Владислав"

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
11:14 / 26.06.2019
4224
По странен начин са "премахнати" двете пешеходни пътеки, тази над ИУ-Варна и по бул. "Владислав", за които комисията за пътна безопасност към Община Варна взе решение да бъдат заличени, видя репортер на Varna24.bg

Боята по пътеките е по-скоро размазана, но не и изтрита напълно, което подвежда пешеходците, свикнали да пресичат оттам. В бързината повечето хора не забелязват, че двете пътни платна са преградени от ограда и едва след като преминат по познатите досега пътеки "проглеждат" за преграждението. Такава беше ситуацията тази сутрин на бившата вече пешеходна пътека над Икономическия университет.

Вече има посегателство над преградното съоръжение, поставено на опасната доскоро пешеходна пътека по бул. "Владислав". Вероятно непосредствено след поставянето му пешеходци са отворили преградната решетка, за да могат да пресичат оттам.   

Припомняме, че до решението за премахването на двете опасни пътеки се стигна, след трагичният инцидент на пешеходната пътека на бул. "Осми приморски полк", в близост до общината, където софиянка блъсна две възрастни жени, които по-късно починаха от травмите си

Вчера стана ясно, че за въпросната пътека между кръстовищата с бул. "Сливница" и бул. "Цар Освободител" се предвижда допълнително обезопасяване, но не и затваряне. Това реши Комисията по пътна безопасност. Досега, освен пътеката тип "зебра", там бе поставена фигурка на дете, която обаче бе вандалски потрошена. Има и указателни знаци.

По решение на комисията там  ще бъде изградена изкуствена неравност на пътните платна, без бус лентите. На срещата бяха обсъждани редица варианти за обезопасяване на района, като категорично против затваряне на пешеходно преминаване бяха представителите на велоклуб "Спартак“ и "Варна диша“. 

Комисията взе решение да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на две места - на бул. "Цар Освободител“ и ул. "Любен Каравелов“ (над Икономическия университет), както и на бул. "Вл. Варненчик“ - в района на бившия ресторант "Рощок".  

В Комисията по пътна безопасност участваха експерти от дирекциите "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, "Образование и младежки дейности“ към Община Варна, представители на сектор "КАТ - Пътна полиция“, "Областно пътно управление“, "Градски транспорт“, общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби "Тасруд“, от "Елит – Пътна сигнализация“, както и от неправителствените организации "Карай умно, искам живот“, Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб "Спартак“ и "Варна диша“.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).