Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Зам.-кметът по сигурността: Децата забравиха книгите, предпочитат да си чатят
Автор: Пламена Николова 15:18 / 15.04.2019Коментари (0)2144
© Varna24.bg
Тенденция е това децата да стават все по-отчуждени едни от други заради виртуалното общуване. Това сподели за Varna24.bg зам.-кметът по сигурността в Община Варна Тодор Иванов.

"Децата са такива, каквито са били винаги, понякога послушни, друг път не толкова. Що се отнася до тенденциите в противообществените прояви нищо не се е променило във времето. Проблемът обаче не е в децата, а в нас, възрастните, които ги възпитаваме. За съжаление децата станаха все по-отчуждени едни от други, защото едно от неприятните неща на социалните мрежи е точно това отчуждаване от изконните ценности. Децата предпочитат да си чатят, а не да говорят лично помежду си, което не е добре. Предпочитат да получават информация от социалните мрежи, която обикновено не е коректна. Забравиха като че книгите и четенето, което няма как да не се отрази на поведението им. Затова ние правим всичко възможно, включително чрез кампаниите в дирекция "Превенции" да приобщим колкото е възможно повече деца към изконните български ценности, които са ни помагали в доброто възпитание. Като цяло не можем да говорим за тенденции в негативен смисъл, просто децата стават по-образовани и по-умни, по-самостоятелни, но в същото време без житейски опит.  Там сме длъжни да се намесим, за да помагаме, а не да контролираме само тяхното поведение", каза Тодор Иванов. 

Той допълни, че дирекция "Превенции" е една от най-добрите в страната и прави много, за да можем да опазим децата от противообществените прояви.   

Коментарът му бе по повод на стартиращата от 15 до 30 април на територията на Община Варна ежегодната кампания "Открити дни на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните". 

Тя се организира за 13-та поредна година от Общинската и седемте местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дирекция "Превенции" в Община Варна, в партньорство с ОД на МВР и училищата.

Основната цел на кампанията е учениците да се запознаят по-подробно с негативните последици от проблемни поведения, с които могат да се сблъскат в своето ежедневие - агресия, употреба на наркотици, опасности в интернет, рисково сексуално общуване и въвличане в трафик на хора. Успоредно с това те ще бъдат със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и дейността на комисиите, центровете и консултативните кабинети за социална превенция.

В кампанията ще бъдат обхванати повече от 3800 ученици от 43 училища.  

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: