Заместник-декан от "Пири Реис" стана почетен професор на Морско училище

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
08:32 / 11.01.2024
552
С решение на Академичния съвет, проф. д-р капитан Мустафа Танер Албайрак бе удостоен със званието "Почетен професор“ на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“. То бе присъдено за значителния му принос за разширяване и задълбочаване на двустранното сътрудничество между Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров“ и Университета "Пири Реис“ в областта на образованието, науката и общите проекти, съобщиха от флотската Алма матер.

Проф. д-р капитан Албайрак е заместник-декан на Морския факултет, ръководител на отдела за международни отношения и координатор на проектите на ЕС в Морския университет "Пири Реис“ (PRU). Заема длъжността професор в катедра "Управление на морския бизнес“ във Факултета по икономика и административни науки.

Научните му изследвания са насочени към управлението на военноморските сили и пристанищата, стратегическото управление, морските политики, опазването на околната среда, устойчивото развитие и лидерството. Автор е на над 50 статии, публикувани в международни реферирани списания или сборници от конференции, както и на шест книги, включително глава в Оксфордската енциклопедия за научни изследвания на Oxford University Press на тема "Стратегическо овластяване в управлението на човешките ресурси“.

Проф. д-р капитан Мустафа Танер Албайрак участва активно в няколко проекта с международно значение, финансирани от ЕС. Ръководи и координира над 20 проекта за научни изследвания и развитие. Неотдавна завършеният проект MINE-EMI под негово ръководство улесни създаването на съвместна магистърска програма между страните от региона. Понастоящем той работи по създаването на Европейски морски университет в рамките на инициативата на ЕС за университетски алианси, в която Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров“ ще играе ключова роля.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).