Заместник-кмет на Варна бе гост на годишния Сбор на началника на военното окръжие

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
16:08 / 25.03.2024
1360
Заместник-кметът по сигурността Илия Коев поздрави участниците в годишния Сбор на военно окръжие I степен отговарящо за североизточна България. Домакин на събитието беше временно изпълняващия длъжността подполковник Матей Савов.

Темата на тазгодишната среща беше "Поддържане на способностите на Военно окръжие I степен - Варна в условията на променящата се среда за сигурност“.

Община Варна участва с презентация, показваща електронния регистър на критичната инфраструктура в града, която представлява система от съоръжения, услуги и информационни системи, чието спиране, неизправно функциониране или разрушаване би имало сериозно негативно въздействие върху здравето и безопасността на населението, бе посочено в презентацията.

В списъка на критична инфраструктура попадат обекти в сектор енергетика, транспорт, информационни и комуникационни технологии, околна среда, земеделие и храни, здравеопазване, спортни обекти и съоръжения, образование, наука и технологии и други.

В Община Варна е създаден и работи екип за наблюдение, заснемане и цифрово документиране на критичната инфраструктура. Към момента в Електронния регистър са заведени над 360 обекта, които са разпределени в сектори и съответните подсектори към тях. За попълване и поддържане на електронния регистър се използват видео материали, които са заснети посредством летателна система – дрон. Освен за попълване и наблюдение на обектите на електронния регистър за критичната инфраструктура в града, системата е на разположение и би могла да се използва при бедствия и аварии. Общината си сътрудничи непрекъснато и с представителите на пожарна, полиция, военни и всички обществени служби в случаите, които налагат използването на системата за извънредни ситуации, бе посочено още в презентацията.

На годишната среща присъстваха още началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Георгиев и началника на отдел "Отбранително-мобилизационна подготовка“ в Община Варна – Георги Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).