Заместник на кмета си тръгна с благодарности

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 19.10.2010
1602
Зам.-кметът по финансите Борислав Борисов е освободен от поста си по решение на кмета Кирил Йорданов, но въпреки това няма напълно да се отдели от общинските финанси на Варна. Той ще продължи да бъде външен консултант по изготвянето и управлението на европейски проекти. Борисов извършваше тази дейност и преди да стане финансист №1 в екипа на кмета.

"Няма драма в оставката ми. Все пак ще изчакам кметът първо да каже каквото има по този въпрос и след това ще коментирам това решение, което е обмислено и консултирано между нас", коментира отстраненият заместник на Кирил Йорданов. Той заяви също, че тръгвайки си, е оставил благодарствено писмо към колегите от ресора си, което е разпространено по вътрешната компютърна мрежа на общината.

"Финансовото положение на общината е добро. Ако някой казва, че е тежко, то е тежко колкото в останалите общини у нас, но по-малко. Кризата наистина се задълбочава, както съм казвал и преди. Тя не свърши през април, както предричаха някои", коментира Борисов. Той призна, че не е оставил на кмета предложение за свой наследник на поста, както и че не знае дали изобщо ще бъде търсен такъв.

"Подозирам, че сега ще се изговорят и изпишат много глупости за причините за освобождаването ми. Мога само да кажа, че липса на гориво или неработещ асансьор в общината не са финансови, а организационни проблеми", добави вече бившият зам.-кмет. Като свой успех на поста той изтъкна създаването на дирекцията за управление на европроекти, която е спечелила на общината до момента 42 млн. лв., както и разширението на системите за финансов контрол. "Това, че въпреки тях има нарушения и злоупотреби със средства от данъци, не е грешка на системата, а дело на отделни личности", добави Борислав Борисов.

Другият зам.-кмет - Коста Базитов, за когото се чу, че си отива, вчера заяви, че е научил за това от медиите. Отговорникът за образованието в общината не е имал знак от началника си, че му се готви смяна.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).