Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Запазване и увеличаване на човешкия капитал e приоритет на Община Варна
Автор: Димитър Щерев 14:56 / 28.03.2024Коментари (0)1184
©
Най-важен приоритет в работата на екипа на Община Варна е запазване и увеличаване на човешкия капитал в града. Със своите шест университета Варна притежава изключителен потенциал за развитие на човешките ресурси и умения. Ние залагаме на младите образовани хора и вярваме, че ще успеем да им осигурим един град, в който да се образоват, в който да се развиват и в който да предпочитат да живеят. Това заяви заместник-кметът Снежана Апостолова по време на конференцията "Време за Update" –  заключителното събитие на едноименната национална кампания, част от европейската Програма "Развитие на човешките ресурси“ в рамките на Европейската година на уменията.

Част от мерките, с които екипът на Община Варна ще стимулира тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса е създаването на индустриална зона, подчерта заместник-кметът Апостолова. Още с встъпването си в длъжност новото ръководство е разгледало две места с потенциал за реализацията на този приоритет. Като подходящ е избран терен в община Аксаково, вариант е и обширен имот в Западна промишлена зона 2. Създаването на индустриална зона е от изключителна важност за развитието на Варна, за привличане на инвестиции, за разкриване на нови работни места и разширяване на бизнеса в региона, поясни Апостолова. Като фокус в работата на екипа тя посочи и свързаността на града, като изтъкна, че голяма част от усилията са насочени към подобряване, реконструкция и разширяване на транспортната и логистична инфраструктура на Варна.

Конференцията "Време е за Update“ се провежда днес в аулата на Икономически университет – Варна, който заедно с Областна администрация е партньор на събитието. Конференцията беше открита от ректора на ИУ проф. Евгени Станимиров, присъстват още министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, Огнян Златев – старши съветник по провеждането на Европейската година на уменията, областният управител на Варна проф. д-р Андрияна Андреева.

Основни участници в събитието са представители на институциите и местната власт, национално представените организации на работниците и служителите, университетски преподаватели, ИКТ клъстер – Варна, местни и национални работодатели. Теми в конференцията са най-търсените от бизнеса умения в условията на дигитална трансформация, както и възможностите за включване в образование и обучение, което да даде конкурентни предимства на хората в трудоспособна възраст.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: