Записването за участие във Варненския карнавал продължава до 1 април

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 25.03.2019
1709
Записването за участие във Варненския карнавал продължава до 1 април. Граждани и организации могат да подават документи за участие в петото издание на възродения "Празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия - Варненския карнавал", който тази година ще се проведе на 13 април. Организатори на събитието са дирекциите "Култура и духовно развитие“ и "Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Събитието ще започне в 12:00 ч. на пл. "Антон Новак" на входа на Морската градина с представяне на маски и костюми от състави и индивидуални изпълнители. От 14:00 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски групи ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. В 16:00 ч. ще започне празничен концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл "Варна". На финала ще бъдат наградени победителите в конкурсната програма и специалните гости. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма в часовете от 10:00 ч. до 20:00 ч. също на пл. "Антон Новак". 

В събитието могат да участват деца и възрастни - като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, НПО-та, кукерски и сурвакарски групи и др., от страната и чужбина. В конкурсната програма и в карнавалното шествие са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски костюми и т.н. Желаещите да се включат граждани и организации могат да подават документи за участие на електронен адрес: varnacarnival@abv.bg

Заявки и условия за участие в конкурсната програма могат да бъдат изтеглени от сайтовете на  дирекция "Култура и духовно развитие": www.varnaculture.bg, и на дирекция "Образование и младежки дейности": www.varnanamladite.com при Община Варна, или от фейсбук групата: "Варненски карнавал".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).