Заплахи попречиха на Веселин Жеков да свидетелства по делото "Марешки“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:10 / 11.11.2015
3394
Бившият полицай Веселин Жеков не успя да даде показания по делото срещу Веселин Марешки, тъй като е бил заплашван и е напуснал Варна. Това стана ясно от подадена от него молба до Окръжния съд в морския град, в която той твърди, че след края на вчерашното съдебно заседание е бил пресрещнат от няколко души. През целия ден във вторник Жеков беше в Съдебната палата и чакаше да дойде неговият ред, но времето не стигна заради разпитите на останалите свидетели в процеса, съобщава "Дарик“.

Заради отсъствието на Жеков, който преди няколко години беше осъден по мегадознанието за участие в организирана престъпна група, делото беше отложено за 22 януари. По него показания остава да даде и довереното лице на експолицая Бранимир Костадинов.

Според обвинителния акт Веселин Марешки е платил 25 000 лева на Жеков, за да окаже натиск върху собственика на "Пица хот" Асен Миланов. При разговорите с потърпевшия посредник е бил Костадинов.

В съдебната зала стана ясно, че Тони Димитров, който е бивш съпруг на подсъдимата заедно с Марешки Красимира Колева, има издадена присъда за лъжесвидетелстване и злоупотреба с доверие. Тя е издадена от Окръжния съд в Търговище и по искане на защитата заедно с мотивите ще бъде приложена по делото срещу Марешки и Колева. Димитров управлява имота, който чрез посредничеството на фирма на сестра му е бил отдаден под наем на собственика на пицарията.

За следващото заседание от Специализираната прокуратура ще бъде изискана и информация за разследване, при което от дома на подсъдимата са били иззети телефон, два лаптопа и компютър.

Марешки и Колева все още не са дали показания, като заявиха, че ще направят това след приключването на разпитите на всички свидетели. Срещу двамата има повдигнати обвинения за изнудване на Асен Миланов, а аптекарският бос е подсъдим и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (49):
10.03.2022 Мярка за неотклонение "парична гаранция" при повторното гледане на делото срещу Марешки за изнудване
10.03.2022 Стартира ново разглеждане на делото за изнудване срещу Веселин Марешки
23.04.2021 Съдебната сага срещу Веселин Марешки е на финалната права
17.11.2020 Апелативният съд публикува мотивите си по дело за изнудване срещу Веселин Марешки
14.09.2020 Ефективна присъда и глоба за Марешки, ето колко ще лежи в затвора
11.09.2020 Сагата във Варна с делото срещу Марешки и Колева продължава съвсем скоро
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).