Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заплашват мотористи със саморазправа! От мотоклубовете във Варна призоваха за толерантност на пътя
Автор: Пламена Николова 15:57 / 19.04.2019Коментари (52)37600
© Varna24.bg
Мотористи от мотоклубовете във Варна се обединиха в позицията си за повече толерантност между всички участници в движението и призоваха за дисциплина и спазване на правилата от всички, без значение от моторното превозно средство. 

Те се обърнаха към Varna24.bg, за да изкажат огорчението си от факта, че след последния инцидент, при който неправоспособен моторист блъсна жена, докато пресича бул. "Трети март", в социалните мрежи се е нагнетило напрежение и валят заплахи за саморазправа и обиди, като се слагат под общ знаменател всички мотористи. 

"След като нашумя случаят с младежа, който е карал мотоциклет и е блъснал жена, трябва да е наясно всеки, че дейността на мотообщността във Варна и в другите големи градове, се ръководи и координира от мотоклубовете. Хора като нас, които сме лесно разпознаваеми с нашите отличителни знаци, обикновено са дисциплинирани. Защото в мотоклубовете ние имаме строги правила, към които се придържаме. Относно конкретният инцидент си има разследващи органи, които ще докажат или няма да докажат вината на мотоциклетиста.

Искам обаче да отправим една по-настоятелна молба към колегите, които в социалните мрежи отправиха нескрити заплахи към нас, че щели да ни блъскат и т.нат. Подобни заплахи са неоснователни и ако подобни неща започнат да се случват, санкциите ще бъдат незабавни.

Всяко стадо си има черни овце. Ако стане ПТП с автомобил, значи ли това, че всички шофьори са виновни? Когато наш колега, приятел и брат от мотоклуб прояви небрежност или се случи нещастие, това е повод да бъдем отговорни и всички ние ще поемем вината си. Но не и когато някой си е събрал 1000 лв., купил си е един дарак на две колела и е тръгнал да си избива комплексите", сподели Красимир Симеонов от Мото клуб “STORMBRINGERS", Варна.

"Членовете на мотоклубовете във Варна са хора с голям опит на две колела и дългогодишен стаж. Тези хора имат култура на движение по улиците не само с мотори, но и с автомобили. Сред нас има професионални шофьори. Те винаги дават съвети и насоки на младите. Тази агресия към мотористите и тези етикети, които ни слагат, са доста грозни за нас и семействата ни.

Наричат ни донори, гамени и т.н, което ни дразни искрено, защото сред нас има хора от всякакви прослойки. Има лекари, юристи, адвокати и учители... Всъщност ние призоваваме за толерантност и разбиране от дълги години насам, но искаме не само толерантност, но и равноправие. Нека престанем да си лепим етикети - този е моторист, този е бакшиш, тираджия или дападжия. Всички са хора, които са завършили един и същи курс за правоуправление и щом са го взели, значи имат равни права на пътя. И не трябва да се разделят водачите на категории - какво кара и колко му струва превозното средство. Освен това мотоклубовете като цяло са доказали общественополезната си дейност във всякакви инициативи. Било то протести, каузи, благотворителни инициативи", допълни Димитър Лазаров-Джако от Мотоклуб "Диви деца".

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 8
02.05.2019 »
22.04.2019 »
21.04.2019 »
19.04.2019 »
18.04.2019 »
18.04.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.04.2019 г.
0
 
 
помяри на две колела чиба в крим псета на путкин
Aнонимен
на 22.04.2019 г.
0
 
 
Моторист видиш ли блъскай го да има за донори
Aнонимен
на 22.04.2019 г.
0
 
 
И сега идва сезона и донорството се възобновява хахахах
Aнонимен
на 22.04.2019 г.
0
 
 
Всички мотористи сте наркомани и алкохолици
Aнонимен
на 22.04.2019 г.
0
 
 
С една дума мотористите са олигофрени не спазващи закона
Aнонимен
на 20.04.2019 г.
0
 
 
Доста яростни и доста глупави коментари са изтипосани тук. Но преди някой от тези безгрешните дето се пенят за мъст да решат да се изхождат по темата нека да направим равносметка кой какво и колко.Мотористите са шумни факт но колко от лишените от съм граждани могат да разпознаят мотор от ЗИЛ или на гъзаря издънения ауспух на изгнилата кола има ужасно голяма възможност част от моторите които сте клели на ум да не са били мотори въобще. Катастрофите с мотори са чести факт по различни причини това е факт. Факт е и че при тези катастрофи в 98% от случаите е моториста а не десетки невинни които кротко си спели в автобуса. Няма перкирали мотори по тротуарите или по скоро няма майка с детска количка която да е слязла на платното заради паркиран на тротуара мотор. Няма зелени площи превърнати в кални ями от паркиращите на тях мотоциклети.Колкото и да са дразнещи мотоциклетите дразнят в продължение на 3 месеца. Автомобили с 200, 300 и + конски сили не са купени за да се ползват в рамките ограниченията и дразнят 12 месеца и трепят хора 24/7. И на края за финал приста истина мотор в задръстването е равно на задръстване по дълго с един мотор дължина 100 мотора преминали по осевата линия в задръстването при това че никой не я използва към дадения момент е равно на поне 50 автомобилни дължини по малко задръстване. Когато стане трагедия виновни винаги има било то неправилно пресичащ пешеходец или каращ с превишена скорост водач и всеки трябва да си плучи това което му се полага. Но и за тези които искат да се отървът от причината за всичките си неволи да накажат жестоко този универсален злодей отговорен за всичко от слабите му оценки в 4ти клас през духащата дограма неработещия климатик до колата с дясна дирекция която колкото и да лъска и нервно форсира по кръстовищата не може да скрие факта че водача е скъсан цървул с огромни претенции и нищожни възможности, и за тези изстрадали хора има решение има светлина в тунела. А именно здрава греда и въже с примка.
Aнонимен
на 19.04.2019 г.
0
 
 
До момента има хиляди загинали в катастрофи с коли, хиляди коли, които са убили хора, както на пешеходни пътеки, така и на автобусни спирки, въпреки това, нито един моторист не е предложил, да ви "трепем", да ви бутаме колци в гумите и всякакви подобни повърни. Бъдете разумни и приемете, че един олигофрен (без книжка) се е качил на МПС (без значение, дали е кола или мотор) и е ударил пешеходец. Не слагайте всички под общ знаменател, нас ни блъскат коли, камиони, дори и когато сме с предимство, но не ви желаем лошо, искаме си правосъдие, не саморазправа. Колкото до това защо сме по осовата линия или най-отпред на светофара, ами защото през лятото, в трафик, темптературата на двигателя е около 100 градуса, между краката ни, а на всичкото отгоре сме с кожени якета, за да ни пазят, когато ни засече някой, докато вие сте в колите си, на климатици. Всяко удоволствие си има цена, ние плащаме нашата, с удобство и с животите си, които са изцяло зависими от всички вас, останалите участници в движение. Пияни и надрусани шофьори на автомобили, залавят всеки ден, това не значи, че всеки шофьор на автомобил е наркоман, нито и ние сме. Толерантност за всички, така както ние вас, така и вие нас.
Aнонимен
на 19.04.2019 г.
0
 
 
Не може да сме толернтни към вас Минавате на светофарите отпред слушаме ви шумът,от къдедо минете се включват аларми на паркирали коли.Тъли комплексари карате като малоумни и си мислите че сте мъже и че жените ще ви повярват че имате големи п*ш*и малоумнициии.
Aнонимен
на 19.04.2019 г.
0
 
 
бъдете по толерантни с бъдещите донори.
Aнонимен
на 19.04.2019 г.
0
 
 
Ми добре. Като има клубове, намерете го тоя тъпак сега като го пуснат куките и му спукайте манерката от бой, вземете му мотора и готово. И всеки път като се случи подобно нещо с моторист, намирайте ги и ги наказвайте, след като вие и клубовете ви смятате, че имате някаква власт по места. Като смачкате 4-5 такива идиота, 6-тия ще се замисли дали да се прави на мъж, защото ще знае какво ще му се случи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: