Заплашват мотористи със саморазправа! От мотоклубовете във Варна призоваха за толерантност на пътя

Автор: Пламена Николова
Коментари (52)
15:57 / 19.04.2019
37836
Мотористи от мотоклубовете във Варна се обединиха в позицията си за повече толерантност между всички участници в движението и призоваха за дисциплина и спазване на правилата от всички, без значение от моторното превозно средство. 

Те се обърнаха към Varna24.bg, за да изкажат огорчението си от факта, че след последния инцидент, при който неправоспособен моторист блъсна жена, докато пресича бул. "Трети март", в социалните мрежи се е нагнетило напрежение и валят заплахи за саморазправа и обиди, като се слагат под общ знаменател всички мотористи. 

"След като нашумя случаят с младежа, който е карал мотоциклет и е блъснал жена, трябва да е наясно всеки, че дейността на мотообщността във Варна и в другите големи градове, се ръководи и координира от мотоклубовете. Хора като нас, които сме лесно разпознаваеми с нашите отличителни знаци, обикновено са дисциплинирани. Защото в мотоклубовете ние имаме строги правила, към които се придържаме. Относно конкретният инцидент си има разследващи органи, които ще докажат или няма да докажат вината на мотоциклетиста.

Искам обаче да отправим една по-настоятелна молба към колегите, които в социалните мрежи отправиха нескрити заплахи към нас, че щели да ни блъскат и т.нат. Подобни заплахи са неоснователни и ако подобни неща започнат да се случват, санкциите ще бъдат незабавни.

Всяко стадо си има черни овце. Ако стане ПТП с автомобил, значи ли това, че всички шофьори са виновни? Когато наш колега, приятел и брат от мотоклуб прояви небрежност или се случи нещастие, това е повод да бъдем отговорни и всички ние ще поемем вината си. Но не и когато някой си е събрал 1000 лв., купил си е един дарак на две колела и е тръгнал да си избива комплексите", сподели Красимир Симеонов от Мото клуб “STORMBRINGERS", Варна.

"Членовете на мотоклубовете във Варна са хора с голям опит на две колела и дългогодишен стаж. Тези хора имат култура на движение по улиците не само с мотори, но и с автомобили. Сред нас има професионални шофьори. Те винаги дават съвети и насоки на младите. Тази агресия към мотористите и тези етикети, които ни слагат, са доста грозни за нас и семействата ни.

Наричат ни донори, гамени и т.н, което ни дразни искрено, защото сред нас има хора от всякакви прослойки. Има лекари, юристи, адвокати и учители... Всъщност ние призоваваме за толерантност и разбиране от дълги години насам, но искаме не само толерантност, но и равноправие. Нека престанем да си лепим етикети - този е моторист, този е бакшиш, тираджия или дападжия. Всички са хора, които са завършили един и същи курс за правоуправление и щом са го взели, значи имат равни права на пътя. И не трябва да се разделят водачите на категории - какво кара и колко му струва превозното средство. Освен това мотоклубовете като цяло са доказали общественополезната си дейност във всякакви инициативи. Било то протести, каузи, благотворителни инициативи", допълни Димитър Лазаров-Джако от Мотоклуб "Диви деца".

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (52)

Още по темата (8):
02.05.2019 Мотористът, потрошил пешеходката по бул. "Трети март", е на свобода заради влошено здраве
22.04.2019 Чужденец е потрошил моториста по бул."Трети март" във Варна
21.04.2019 Нова кошмарна катастрофа с моторист по бул. "Трети март"
19.04.2019 Пострадалата по бул. "Трети март" е стабилизирана, но още в реанимация
18.04.2019 Задържаха за 72 часа моториста, причинил мелето с пешеходката по бул."Трети март"
18.04.2019 Пешеходката, пострадала при ужаса по бул."Трети март", е с опасност за
живота
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).