Заплатите в "Градски транспорт“ може да се повишат от догодина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:10 / 08.12.2015
769
Съветниците от постоянната комисия "Транспорт" към Община Варна разгледаха писмо от изп. директор на "Градски транспорт" ЕАД Злати Златев по повод забавяне на подписването на колективния трудов договор за 2015/2016 г., съобщава "Черно море“.

"Всъщност става въпрос за увеличаване на заплатите в дружеството средно с 49 лв.", обясни на присъстващите Максим Петков - председател на Националния синдикат на превозвачите.

Според него големият проблем е дали месечните възнаграждения да се актуализират от 1 януари догодина, или от 1 юли 2016 г. Решението трябва да вземе Съветът на директорите на "Градски транспорт" ЕАД. Сметката показва, че месечно за увеличение на заплатите ще се инвестират под 1% от оборота на фирмата.

Становището на съветниците бе все пак да се направи финансов анализ на "Градски транспорт" ЕАД и да се инициира среща в дружеството и със синдикатите.

Според Максим Петков шофьор на съчленен автобус във Варна получава твърде малко - 1000 лв. основна заплата, докато в София сумата е 1800 лв., а в Бургас - 1500 лв.

Той насочи вниманието на членовете на комисията върху забавянето на плащането на услугите на масовия транспорт на километър. Това било в основата на загубите, които търпяло дружеството.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).