Започна дебат за спасението на ДКС-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 24.03.2012
1318
Председателят на БСП - Варна, Борислав Гуцанов постави на обсъждане в Общинския съвет въпроса за бъдещето на Двореца на културата и спорта, който в момента търпи сериозни удари по приходите си от влошената икономическа ситуация във Варна. Лидерът на левицата заяви, че е належащо вземането на решение да се помогне на общинското дружество. Според Гуцанов вместо общината да влага средства в проекти със съмнителен ефект, като строежа на нова зала за бадминтон или нещо подобно, тя трябва да се насочи към пълноценното използване на уникалния си комплекс за спортни и културни прояви. Повод за повдигането на темата стана гласуването на нови 50 000 лв. за обновяване на сцената на Летния театър, който е под административната шапка на ДКС. Гуцанов обяви, че винаги ще гласува за подобни разходи, макар за въпросната сцена такива да са правени многократно в последните години, тъй като те помагат на културата в града ни. Той обаче поиска много по-задълбочено да се работи, за да стане Дворецът на културата и спорта отново това място, което варненци очакват да бъде.

Предложението явно свари неподготвено мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет, което не си позволи нито да подкрепи, нито да се противопостави на идеята. Единственият коментар на това предложение дойде от шефа на бюджетната комисия Янко Станев, който заяви, че ако общината ще инвестира в ДКС, това трябва да стане след смяна на мениджърския екип там. За да не останат управляващите съвсем извън темата, съветничката от ГЕРБ Валентина Софрониева заяви, че тепърва ще се приема годишният отчет на дружеството в оглавяваната от нея комисия "Собственост и стопанство" и това е добър повод за дебат по бъдещето му.

Източник: в."Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).