Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започна големият ремонт на парка във "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 26.02.2015Коментари (3)2206
Пълна рехабилитация на парка, разположен под пощенския клон във Владиславово, започна днес.

"Предвидили сме цялостна подмяна на настилките на алеите, пълно възстановяване на спортните игрища, нов открит детски комплекс, поливна система за тревните площи, ново осветление. Безспорно нужни са и камери, защото, за съжаление, доста от новите неща, които реализираме, стават обект на вандалски прояви", заяви кметът на Варна Иван Портних, който посети обекта.

Паркът е разположен на площ от 34 дка, а за обновяването му са планирани около 600 000 лв., осигурени от бюджета на града. Отделно 100 000 лв. ще бъдат вложени в нов детски комплекс, който да отговаря на нуждите на района. Ремонтът ще приключи до 3-4 месеца, като идеята е на финала паркът да бъде превърнат в привлекателно място и за активно спортуващите, и за малките деца, и за хората, които искат да си почиват в по-тихи кътове.

"Във Владиславово живеят много млади семейства, затова сме предвидили обновяване и изграждане на 30 нови детски площадки, част от амбицията ни за рехабилитация на 230 детски площадки в града, обясни кметът. Иван Портних припомни, че предстоят още инфраструктурни промени в района - пълна рехабилитация на бул. "Константин и Фружин", бул. "Янош Хуняди", вторият етап на бул. "Трети март".

"Ремонтът на парка е една от стъпките ни по възстановяване на зелените площи в града. Първият етап от рехабилитацията и в Морската градина започна, върви проектиране на новия парк във Възраждане, надявам се през есента да са готови проектите и да можем да започнем работа и по него. Успоредно с това напомням, че намерихме един стар паркоустройствен план от 2003 г. на Аспаруховия парк. Там също вървят процедури по одобряването му и тази важна зона предстои да бъде възстановена", каза Иван Портних.

"Истината е, че за последната година и половина тук се случиха повече неща, отколкото за предните осем. Това е показателно за добрата работа на община Варна", каза Неделчо Михайлов, районен кмет на Владиславово.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Толкова ли е трудно да пишем на кирилица.....
0
 
 
недйалцо михаилов вместо да пее песницки и да огледа кварртала .По автобуснийат пят на цетиредесет и ено от обрящаца кям втора спирка клоните са надвиснали над тролеините линии , за да се разминат два автобуса единийат трйабва да изцака. питам никои ли не го вийда това-е защо да го вийда нали на тйах им е добре , а другите да се оправйат както могат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: