Започна изграждането на зоната за отдих до Юнашкия салон

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
12:42 / 21.09.2018
5463
Започна изграждането на новата зона за отдих до Юнашкия салон срещу училище "Димчо Дебелянов" във Варна, видя репортер на Varna24.bg

На този етап се подготвят основите за терасовидната площадка, обясни за медията ни шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна Петър Гърбузов. 

Теренът с обща площ 913 кв. м включва пространството около Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. "Христо Ботев", на запад с ул. "Бачо Киро", на юг с ул. "Русе". 

Проектът предвижда изграждането на четири тераси, които са свързани помежду си чрез стъпала и рампи, зона за отдих, озеленяване и поставяне на паркова мебел. Ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания. Предвижда се в центъра на зоната да бъде поставена фигура на боксова ръкавица, допълни Петър Гърбузов. 

По източната граница на имота е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. По северната и западната граница са предвидени кашпи с жив плет. Монтирани ще бъдат метални кошчета за боклук и осветителни тела.

Стана ясно, че подлезът, който някога е свързвал двора на училище "Димчо Дебелянов" с терена, няма да бъде възобновен и ще остане завинаги в историята.

Очаква се ремонтът да приключи до края на годината, каза още шефът на инфраструктурната дирекция.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).