Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започна облагородяване в район "Приморски"
Автор: Пламена Николова 14:33 / 09.07.2021Коментари (1)2841
Започнаха ремонтните дейности за облагородяване на 17 м.р. в район "Приморски“, който обхваща територията между бул. "В. Левски“, бул. "Осми Приморски полк“ и ул. "Мир“ и ул. "Царевец“. Проектът предвижда изграждане на 10 спортни и детски площадки, кътове за отдих, подмяна на осветителните тела и озеленяване.

Дейностите започнаха с основния ремонт на ул. "Анастасия д-р Железкова“ и преасфалтиране на ул. "Акациите“, която досега беше много проблемна, обясни кметът Иван Портних, който заедно Христо Иванов, зам.-кмет, и Петя Проданова, кмет на район "Приморски", бе на място. Иван Портних посочи още, че в проекта се включва и ремонт на ул. "Мадара“, за която предстои разширение и укрепване, свързано с канала, за което има отделен проект и финансиране.  

За облагородяването на 17 м. р. бяха осигурени европейски средства, но проектът отпадна заради обжалване. Това се случи и с проекта за кв. "Чайка“, тъй като определени общественици подведоха хората, че ще има презастрояване. Ние всъщност искаме да правим точно обратното – паркови зони, зони за отдих, спортни игрища, ремонт на малките улици и паркоместата. Предвидените средства бяха пренасочени за IV м.р. във "Вл. Варненчик“, който вече е напълно обновен, припомни още кметът. 

В район "Приморски" продължава работата по трансформирането на бившето Оздравително училище в КК "Св. Св. Константин и Елена". Започна изготвянето на технически паспорт и енергийно обследване на сградата. Целта е там да се изгради ново начално училище, за да бъдат осигурени места за децата на младите семейства, които живеят в района. Предстоят ремонти на две от централните улици във Виница - ул. "Св. Св. Константин и Елена“ - в участъка от ул. "Цар Борис III" до гробищния парк, и ул. "Цар Борис III" - от бул. "Осми приморски полк" до пресичане с Фатрико дере. 

"През март с приемането на бюджета обявихме амбициозен план, който включваше облагородяване на редица микрорайони в обхвата на целия град. Забавата в държавата обаче се отрази на проектите, но това, което сме поели като ангажимент, ще изпълним. Надявам се в рамките на месец и половина да започнем работим на всички места“, каза още Иван Портних.  

Междувременно приключва работата по проектите от стария програмен период. По думите на кмета новият програмен период все още не е отворен за общините, тепърва предстои изготвяне на критерии за кандидатстване, кандидатстване, проектиране, одобрение, избор на изпълнител, с което 2022 година ще бъде нулева за финансиране с европейски средства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.07.2021 г.
0
 
 
Ул. Акциите не я преасфалтирате, а от 14 години чакаме да я асфалтирате.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: