Започна пролетното почистване на дъждоприемните шахти във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 10.03.2017
905
Пролетно почистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация във Варна започна в началото на месеца, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". Дейностите вече се извършват в централния район "Одесос", където ежедневно работят по две каналопочистващи машини на големите булеварди и малка машина и самосвал във второстепенните улици. Първо шахтите се почистват ръчно, след което автоматизирано се продухва трасето от шахтата до уличната канализация. От тази година теренът около шахтата се измива, след което се поставя решетката, обясниха още от дирекция ИИБ.

Фирмата по почистване има ангажимент за най-трудно достъпните места да разлепя уведомителни бележки, с цел да се предотврати паркирането на автомобили, което затруднява процеса. Тесните участъци ще се почистват единствено в ранните часове на деня и през уикенда. Почистени ще бъдат шахтите във всички райони на града, срокът е 90 календарни дни, обясниха от дирекцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).