Започна ремонт и на детска ясла "Чуден свят" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:20 / 05.10.2020
3427
Още една детска ясла във Варна - "Чуден свят", ще бъде напълно обновена. Сградата е построена през 1962 г. и оттогава не е ремонтирана. Днес започва изпълнението на проекта, който е  част от политиката на общината за създаване на съвременни условия за децата на Варна, заяви пред медиите кметът Иван Портних, който бе на място в детското заведение. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметът Христо Иванов, Анастасия Георгиева, директор на дирекция "Здравеопазване", представители на строителната фирма. Обновяването на "Чуден свят" започва броени дни след старта на основния ремонт на друга стара сграда - на детска ясла "Роза“ в район "Приморски“, строена през 1971 г. И в двете детски заведения вече са обновени площадките за игра.

В "Чуден свят“ предстои изпълнение на мерки за енергийна ефективност - подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация, на осветителните тела, на остарялата ВиК мрежа; газифициране и подмяна на старите радиатори за отопление. Ще бъде направена нова вентилационна и климатична инсталации, както и пристройка за два външни асансьора. Предвидено е още изграждане на платформи и на тоалетни за хора в неравностойно положение. 

Кметът Иван Портних съобщи, че Община Варна е подала към Министерство на образованието и науката проекти за изграждане на нови пристройки в четири детски ясли, които ще осигурят над 200 нови места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).