Започна строежът на паметника на полковник Милко Железов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 03.02.2016
874
Започна изграждането на паметника на полковник Милко Железов. Постаментът ще бъде издигнат на площадката под Военноморския музей, до кораба-музей "Дръзки". Очаква се паметникът да стане факт в края на месеца.

Решението да бъде изграден бюстов паметник в чест на полковник Милко Железов беше одобрено в края на мандата на предишния общински съвет. Предложението беше внесено от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и от Съюза на ветераните от войните. То е във връзка със 100-годишнината от началото на Първата световна война, отнела живота на повече от хиляда младежи на Варна и тогавашната Варненска околия.

За изграждането на паметника са предвидени 10 000 лв. от общинския бюджет.

"Полковник Милко Железов е артилерийски инженер, създател на българската брегова артилерия, участвал в Балканските войни и Първата световна война на предните позиции на бойните действия. Той е важна фигура не само в историята на Варна, но и в националната история" - каза за Медийна група "Черно море" д-р Мариана Кръстева - директор на Военноморския музей.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).