Започнаха засилените проверки на горските от СИДП за незаконна сеч

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:12 / 26.10.2020
1397
10 пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити на територията на ДЛС-Тервел, са конфискували през седмицата служители на стопанството.

Половин кубик дърва без контролна марка са задържани в ДГС-Генерал Тошево, 3 пространствени кубически метра дърва за огрев в ДГС-Варна и един кубик в ДЛС-Шерба. В ловното стопанство е задържана и каруца, която е използвана от бракониерите. В ДГС-Цонево са конфискувани моторен трион и други инструменти за дърводобив използвани от нарушители в гората.

Горските от ДЛС-Паламара са задържали автомобил на бракониери. На нарушителите са съставени 13 акта и два констативни протокола по Закона за горите.

1278 са проверките на територията на СИДП за времето от 19 до 26 октомври. 199 са инспектираните обекти за добив на дървесина, а 160 са МПС извършвали различни дейности в горите, които са били проверени.

845 ловци е трябвало да покажат на служителите от 18 стопанства на предприятието, че отговарят на всички законови изисквания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).