Започва АНТИСПИН кампания във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 25.11.2019
1562
Започва АНТИСПИН кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1 декември. Организираната за единадесета поредна година акция ще се продължи от 26 ноември до 4 декември. Инициативата е част от програмата на дирекция "Превенции“ към Община Варна, съвместно с консултативния съвет за превенция на ХИВ/СПИН.  Кампанията цели да предостави информация на младите хора чрез техни връстници и да ги мотивира да изследват своя статус.

Акцията започва с двудневен тренинг за ученици – доброволци, който ще се проведе в хотел "Черно море“ от 9.00 до 17.00 ч. По-късно в 10 варненски гимназии ще се проведат обучения. От 2-ри до 4 декември в Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Икономическия и Технически университет ще се проведат информационни кампании с предоставяне на възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет. На 1 декември от 13.00 до 14.00 ч. на площад "Свят“ и от 15.00 до 16.30 ч. пред Делта Планет Мол ще се проведе кампания, която предвижда предоставяне на информационни материали от доброволци, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ от специалисти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).