Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започва Лятната музикална академия
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 26.05.2015Коментари (0)931
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес започва уникалната по своята същност Лятна музикална академия. Тя е шестнадесета по ред и е резултат от дългогодишния опит на продуцентска компания "Варна Интернешънъл" в организирането на мащабни музикални проекти в САЩ, Израел, България и много държави от Европа.
Музикални събития ще има в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Добрич и Солун, последното е на 13 юни.
Програмата на Лятната музикална академия включва диригентска и оперна академия, на финала на които ще бъдат представени забележителни творби от световната музикална съкровищница, клавирен курс и концерти.

Партньори през тази година са Варненският свободен университет "Черноризец Храбър", Симфоничният оркестър на Пазарджик, община Добрич, представителният смесен хор "Морски звуци" - Варна, хоровият състав на Лятната музикална академия, Старозагорската опера и Българското национално радио.

Диригентска академия

Диригентската академия се провежда от 26 май до 6 юни във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Водещи са маестро Диан Чобанов от България и маестро Кристофър Томас от САЩ. Акцентът в работата с курсистите е ораторията "Сътворението" от Йозеф Хайдн. Академията завършва с два концерта, на които оркестър, хор и солисти ще представят забележителното произведение на Хайдн. Единият под диригентството на участниците в курса Томас Каунсъл, Джейсън Дънжи, Джон Кристиняк и Магдалена Танг е на 5 юни от 19 ч. в концертната зала "Добрич" в Добрич, а другият под диригентството на Диан Чобанов е в зала 1 на Фестивалния и конгресен център - Варна, на 6 юни също от 19 ч.

Оперна академия

Оперната академия с водещи лектори Диан Чобанов, Самюел Мънго, Джейкъб Уил и Дженифър Люкен ще се проведе във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" от 26 май до 6 юни и в Стара Загора - в Държавната опера, от 7 до 13 юни. Български и американски музикални творци ще подготвят спектаклите на оперите "Джани Скики" и "Сестра Анджелика" от Джакомо Пучини. Солисти са изявени оперни певци от САЩ и България. Диригент на спектаклите е Диан Чобанов, режисьор - Самюел Мънго, сценограф - Борис Стойнов. Представленията са от 19 ч. на 12 юни в Операта на Стара Загора и на 13 юни в дома на културата "Борис Христов" в Пловдив.

Концертно турне

Концертното турне на хор "Бел Канто" от Калифорния, САЩ, представителния смесен хор "Морски звуци" и на Камерния оркестър на "Варна Интернешънъл" (сборен състав от оркестранти от САЩ и България) е продуцирано от "Варна Интернешънъл". Диригент е маестро Стивън Готхолд.
Първият концерт е на 7 юни в зала "Бах" във Варна, вторият е на 10 юни в концертната зала на Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София и третият - на 13 юни в Солун.

Програмата включва творби от Йохан Себастиан Бах: "Магнификат" - едно от крупните вокално-инструментални произведения на композитора, "Бранденбургски концерт № 4" и "Пасакалия", от Енио Мориконе - "Обоят на Габриел", както и църковна музика. Солисти са Лиляна Кондова - сопран, Вяра Железова - мецосопран, Джейсън Вест - тенор, Джералд Крафт - тенор, Уолтър Суон - бас, Майкъл Емъри - цигулка, Ивон Хансброу - флейта, Цвета Паликарова - флейта, Холи Патерсън - обой, и Ралица Трифонова - орган

Курс по пиано

Д-р Ю Джу Лий ще ръководи курс за млади пианисти в концертната зала на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна на 3 юни. Обучението на бъдещите професионални изпълнители ще бъде безплатно. При вход свободен ще премине и рециталът на пианистката, също на 3 юни, в концертното студио на Радио Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: