Започва Майският салон на изкуствата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:25 / 27.04.2017
1720
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Традиционният Майска салон на изкуствата започва във Варна на 7-ми май /неделя/ от 19ч. с благотворителния концерт "Деца помагат на деца" в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В него ще участват Мария Илиева, Варненската филхармония, гайдарският състав "Диньо Маринов", Даниела Димова и Арсений Арсов, формации от Общинския детски комплекс - Варна, централният полицейски карате и джу джицу клуб и др.

Това е единственото събитие с вход, а средствата от продадените билети ще подпомогнат деца на пострадали служители на МВР. Майският салон на изкуствата се провежда под патронажа на кмета Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Организатор е дирекция "Култура" към Община Варна.

На 10-ти май от 17ч. в Икономическия университет ще се открие шестата Европейска нощ на литературата. До 22 ч. на всеки 30 минути на различни места в града ще се четат откъси от книги. Ще звучат текстове на значими автори, преведени на български. Организацията е на младежката група "Аморфа", като тази година те са подготвили и срещи с видни литературни критици и знакови имена на новата българска проза и поезия. Повече информация може да бъде открита на фейсбук страницата на групата.

На 11-ти май от 18ч. в Градската художествена галерия ще се състои среща с актрисата Бойка Велкова и нейния спектакъл "Пътят към Афродита" по текстове на Исабел Алиенде. На следващия ден - 12-ти май от 19ч. в галерия "Аспарухово Арт" на Народно читалище "Просвета" ще се открие арт инсталацията "Левитация" на тема "Възнесение Христово". В съпътстваща програма е предвидена среща-разговор с младата журналистка от БНР Олга Добрева на тема "Мисията на изкуството да извисява".

На 13-ти май от 11ч. в Арт салона на Радио Варна ни очаква "Литературна Варна днес" - среща с варненски творци на словото, автори на вестниците "Кил" и "Литература и Общество" и премиери на техните притурки - сборника "Литературен бриз - 2" и "Алманах за култура". На 14-ти май, неделя, от 11ч. в концертното студио на Радио Варна ще звучат изпълнения от семейното дуо Зорница и Йосиф Радионови - пиано и цигулка с произведения на Бах, Хендел - соната, Дворжак - Славянски танц, Панчо Владигеров - концертен фокстрот, Милко Коларов - скерцо от "Соната" и др. По същото време в Градската художествена галерия е празничният концерт на Камерния оркестър на варненските учители "Анима" с новия диригент Георги Зайранов и Хора на варненските учители "Арс музика" с диригент Веселина Маринова. На пианото ще бъде Иво Бонев.

На 16-ти май от 18ч. в концертното студио на Радио Варна ще звучи акустичния концерт на група "Bendida". На другия ден в Градската художествена галерия от 18:30 ч. ще прозвучи концерт на детския хор при Катедралния храм "Св. Успение Богородично" с диригент Веселина Симеонова, на фолклорна група от НУИ "Добри Христов" и на детското фолклорно студио "Неранза" при НЧ "Елин Пелин 1977" с художествен ръководител Кичка Христова.

На 18-ти май от 18ч. в Градската художествена галерия ще се осъществи джаз проектът conscience на триото Георги Корназов - тромбон, Армел Дюпа - пиано, и Петър Салчев - вокал. На 19-ти май от 18ч. на площад "Независимост" е мащабният концерт на ансамбъл "Чинари" и Поли Паскова. На 25-ти май от 19ч. ще звучи образователен органов концерт на Боян Бъчваров, преподавател в НУИ "Добри Христов".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).