Започва Националната онкологична конференция "МОРЕ 2017"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:37 / 19.10.2017
1777
Националната онкологична конференция "МОРЕ 2017" ще се проведе в курорта "Златни пясъци". Тя е осма поред и е част от националната програма "МОРЕ - абревиатура на Мултидисциплинарни Онкологични Разговори и Екстракти". Темата тази година е "Предиктивни биомаркери в Онкологията", съобщава Дарик.

Тази година конференцията се провежда под егидата на Община Варна. Предишните седем издания бяха посветени на най-актуалните онкологични проблеми (белодробeн рак, рак на дебело и право черво, невроендокринни тумори, рак на простата, рак на гърда и на яйчници, кожeн меланом, детски нефробластом, тумори на глава и шия, психосоциална подкрепа и рехабилитация в онкологията) и публикуваха първите по рода си национални ръководства за диагноза и лечение на тези най-чести злокачествени болести.

Водещ предмет на тазгодишната конференция са предсказващите биомаркери за всичкизлокачествени тумори и кръвни болести, т.е. комплексът от биологични параметри, които определят избора и ефективността на всяко противотуморно лекарство. Върху този документцяла година преди това работи експертен борд от хабилитирани специалисти от всички онкологични центрове в страната.

Подобен панел се събира за първи път и включва всички специалности и браншови лекарски организации, занимаващи с предиктивни биомаркери: молекулярни биолози, патолози, генетици, химиотерапевти, хематолози, нуклеарни медици, и др.

Изработеният от тях национален консенсус ще бъде дискутиран и приет на конференция "МОРЕ 2017", за да стане най-съвременен и актуален наръчник за българските лекари-онколози.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).