Започва XI-а конференция по колопроктология край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 08.10.2009
852
За XI-ти пореден път Клиниката по Обща и оперативна хирургия на МБАЛ "Света Марина" ЕАД Варна, събира елита на българската и международна хирургия във Варна. Днес в КК „Слънчев ден" ще се открие XI-та международна конференция по колопроктология (дебелочревна хирургия). Конференцията традиционно се превръща в най-големия хирургичен форум в страната. В научния форум ще вземат участие най-известните български хирурзи наред с водещи специалисти от Франция, Русия, Швейцария, Италия, Великобритания, Южна Корея, Германия, Гърция, САЩ, Шотландия, Румъния, Индия, Сърбия, Израел. Ще бъдат дискутирани основни аспекти в диагностиката и хирургичното лечение на колоректалния рак, на предраковите, на доброкачествените и възпалителни заболявания на дебелото черво.

Заявки за участие са постъпили от над 250 учени - хирурзи, което е гаранция за високото научно ниво на форума. Град Варна със своите исторически и културни забележителности ще бъде гостоприемна среда за богатата социална и културна програма на участниците в конференцията. Откриването ще бъде от 19 часа в КК „Слънчев ден". На 10.10.2009 год. (събота) от 13.15 часа ще бъде дадена пресконференция в хотел Палас на КК „Слънчев ден". Научният форум се провежда под патронажа на д-р Божидар Нанев, Министър на здравеопазването на Р България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).