Започва реализацията на ветеринарната амбулатория в зоопарка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 11.02.2016
755
Започва реализацията на ветеринарната амбулатория във зоопарка във Варна, в която всички животни ще могат да се преглеждат. Това каза за "Фокус" Иванка Стоянова директор на зоопарка. 

По думите й осиновяването на едно животно ще помогне много на зоопарка за неговата по-добра реставрация. "Доста трудно е да се гледа животно в домашни условия, защото всяко едно животно изисква особени грижи, а при нас хората са обучени за това и са специалисти в тази област. Имаме персонал, който специално се грижи за храненето на животните и техните диети", коментира Иванка Стоянова. 

По отношение на вече осиновените животни директорът на зоопарка посочи, че тази година първото е било вълк. "По- късно зелената морска котка, към маймуните тази година има особено отношение, защото е тяхната година. Благородния елен също вече е осиновен. Очакваме тази седмица да се осинови и едно лопатарче, но все още има доста животни, които чакат своите осиновители", допълни Стоянова. По отношения на осиновяванията миналата година Ивана Стоянова допълни, че е имало повече от 20 осиновители. 

Има и такива, които са традиционни, защото след като им изтече договорът те го продължават. "Човек веднъж станели наш осиновител много трудно се отказва, защото се чувства част от нашия екип. Средствата, които дават независимо колко са се вижда, че всяка тяхна стотинка отива по предназначение. Може да е малко, но винаги правим нещо в зоопарка, за да бъде едно уютно и приятно място за варненци и гостите на града. С парите, които пристигат за всяко едно животно ние се стараем тяхното местообитание да бъде по- приятно", категорична бе Иванка Стоянова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).