Започва ремонтът на още 5 км от пътя Златни пясъци - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:53 / 22.10.2018
9232
Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни пясъци – Варна, съобщават от ПАИ. През миналата година бяха ремонтирани над 4,7 км от първокласния път в участъка от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир до кръговото кръстовище при сп. "Миньор“ във Варна.

За подобряване на безопасността и удобството при пътуване сега ще бъде подновена асфалтовата настилка в платното за Златни пясъци в отсечките от Резиденция Евксиноград /км 97+850/ до сп. "Миньор“ /км 95+813/ в района на к. к. "Св. Св. Константин и Елена“ и от кръстовището с ул. "Янаки Богданов“ /при км 100+235/ до пресичането с ул. "Арх. Стефан Венедикт Попов“ /при км 99+230/. Ще бъде ремонтирано и платното за Варна в отсечките от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир /при км 90+764/ до пътен възел "Ален мак“ /км 93+050/ и участъкът между двете пресичания с ул. "Арх. Стефан Венедикт Попов“ от км 99+230 до км 100+020.

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като трафикът ще преминава през платното, в което не се работи. Скоростта на движение е ограничена до 60 км/ч. Предвидените работи включват нова асфалтова настилка, възстановяване на пътните банкети и бетоновите бордюри, отводнителни улеи, почистване на пътните окопи, нова шумяща хоризонтална маркировка и знаци. При добро време се очаква предвидените работи да завършат до края на ноември.

Изпълнител на строителните работи е пътноподдържащото дружество в област Варна - ДЗЗД "ПОНТ“, с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.

 

 


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).