Започва шестото издание на международния фестивал "Арлекин“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:05 / 14.06.2017
1978
Шестото издание на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" под мотото "Светът в моите очи" ще се проведе във Варна от 15-и до 18 юни. Организатори са сдружение "Арлекин" в партньорство с Община Варна. Проявата е част от програмата на "Варна - Европейска младежка столица 2017".  

Фестивалът ще бъде открит с улично шествие, тип уличен театър, което ще завърши с концерт на сцена "Раковина" в Морската градина на 15 юни в 19:00 часа. Инициативите продължават в дните от 16-ти до 18-ти юни в зала "Пленарна" на Община Варна. Ще могат да се видят филми на млади хора от България, Индия, Франция, Португалия, Израел, Сърбия, Грузия, Белгия, Хърватска, Канада, проучвания на деца от страната с отговори на въпроса "Българите - кои сме ние", клипове с тема "Защо обичам Варна" и други. В следобедните часове ще се проведат кръгли маси по теми, свързани с образованието и изкуството, с представители на министерството на образованието, учителската общност и Съвета за електронни медии.

На 18-ти юни от 20ч. в Летния театър ще се проведе музикален конкурс за изпълнение на филмова песен. Председател на журито е Етиен Леви, в него участва и Нели Петкова, която ще пее за жителите и гостите на града. Публиката ще може да избере своя фаворит чрез флаери, които ще се раздават на входа на Летния театър. Събитието е с вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).