Започват масови ремонти на улици, градинки и чешми във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (23)
12:43 / 22.03.2011
8141
Масови ремонти на улици, градинки и тротоарни площи започват във Варна, обяви кметът Кирил Йорданов. Още днес са стартирали ремонтни дейности по булевардите "Съборни", "Сливница" и "Чаталджа", както и на ул. "Прилеп". Постепенно към тях ще се включват още направления. Предстои и измиване на пътните артерии, за да се премахне финото запрашаване, обясни градоначалникът. Предвижда се и опресняване на маркировки по кръстовища, булеварди и пешеходни зони.

До 20-ти април 8 фонтана и 24 чешми ще бъдат обновени и пребоядисани с 300 хил. лв. общински пари. Пейки и бордюри от Катедралата до входа на Морската градина ще се подменят и ремонтират. 24 градинки в града ще бъдат озеленени и реновирани.

В списъка за ремонти е включен и подлезът на "Почивка", където съзнателно е изкъртена мазилката на тавана и стените. Установено е, че до мястото е изкопана отходна яма. Вероятно това е дело на намиращ се в близост хотел и ако това се докаже, ще бъде изпратен сигнал до РИОКОЗ, увери Йорданов.

Той разкри, че нови търговски обекти ще бъдат поставени на пазара в "Чайка", а старите маси и бараки ще бъдат премахнати. Предстои и подмяна на плочките около общината. Общата площ, която ще се покрие с нови, е 9 хил. кв. м. За целта ще бъдат вложени приблизително 500 хил. лв.

Източник: Дарик


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).