Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започват най-силните дни на FUNCITY
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 11.07.2014Коментари (0)1537
©
Настроението в Морска градина ескалира с всеки изминал ден в рамките на четвъртото издание на младежкия фестивал FUNCITY, което е и най-силното до момента. Вече пет дни младите хора във Варна са "заляти" с хиляди възможности да се забавляват и ангажират с различни дейности.

В четвъртък през деня работилниците в района на Морско казино се разшириха. десетки млади хора се събраха под огромна шатра в центъра на събитията и изпробваха разнообразни настолни и логически игри. Любителите на технологиите имаха възможност да се включат в работилницата по роботика.

Феновете на скейта поеха висока доза адреналин по време на скейт състезанието, което събра стотици хора като наблюдатели. Състезанието се проведе в две категории - под 14 г. и над 14 г. Всички победители в първата категория са от Варна, като първо място зае Мартин Русев, на второ е Димитър Стефанов, а трети се класира Анатоли Тенев. В категорията над 14 год. варненци бяха изместени от гости на града не успяха да се класират във водещите позиции: първо място - Явор Стоянов, София, второ място - Део Кантунга, София, а на трето място - Лазар Георгиев, Русе. В по-късните часове близо до голямата рампа на фестивала стартира и мобиното кино, което представи различни филми, свързани със скейт спорта.

Освен традиционните работилници по улични танци, вчера танцовият сектор предложи на публиката нещо много провокативно - основи на танцуването на пилон. Освен събраната многобройна публика, танците на пилон привлякоха и много ентусиасти, които изпробваха уменията си върху пилона.

Сектор Музика също не отстъпи по атрактивност и публика, като четвъртата вечер на фестивала бе насочена към любителите на по-твърда музика. Част от бандите, които накараха публиката да подскача повече от 3 часа, са Мишо и Давид, Black Angels, Mass Cremation и любимците на публиката - група PIZZA.

Въпреки силните фестивални дни до момента, най-доброто тепърва предстои. Петък предлага на феновете на фестивала, които ще бъдат в района на сцена Раковина, скаутски игри, турнири по джаги с най-новите видове маси в този спорт, ходене на въже и работилница по скачащи кокили. На входа на Морска градина до Слънчевия часовник в следобедните часове сдружение Криейт ще стартира своята човешка библиотека - различни профили хора, към които обществото обикновено има стереотипи, ще влязат в ролята на "книги" и всечки заинтересован ще има възможност да "прочете" тяхната история. Сред книгите има спортисти, музиканти, защитници на животни, психолози, охранители и още много други. Музиката тази вечер ще повдигне духа на любителите на метала и хард кора с варненски банди и гости музиканти, сред които My Own Destiny, No Values, Brain Terror, Indignity, One Faith и О.Н. от София.

Част от изненадите в събота са графити и стрийт арт проектът "Архиграф" и Нощта на художниците, които ще се проведат на Морска гара, лятно кино в парка: български ски и сноуборд филми, позиционирано до сцена Раковина, както и откриването на съвместната изложба с аналогова и пинхол фотография на Драго Горанов и Калина Иванова в Радио Варна. Събота е и денят, когато официално приключват предприемаческите дейности в Обсерватория и ще се проведе награждаването на 6-дневното предизвикателство "Създаване на игри FUNCITY 2015+ за организиране на световни първенства във Варна".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: