Започват укрепването на свлачището "Трифон Зарезан" до края на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 07.04.2014
3174
До края на годината ще започне укрепването на свлачището "Трифон Зарезан", заради което от години е затворен панорамният път Варна - Златни пясъци. Това заяви председателят на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление Борислав Гуцанов. Заедно със заместник-председателя на транспортната комисия Георги Свиленски двамата се срещнаха с представители на браншовите организации и автомобилните превозвачи във Варна. Председателят на Националния съюз на превозвачите във Варна Максим Петков поиска отговори по някои от най-наболелите въпроси за транспорта в града и региона, част от които е и свлачището "Трифон Зарезан".

"Проектирането на панорамния път започна, вложени са 16 млн. лв., като се надяваме до края на годината да стартират същинските строително-ремонтни дейности. За интермодалния терминал правителството отпусна 15 млн. лв. и развитието на този проект остава приоритетно за нас. Относно интегрирания градски транспорт - там всичко зависи от общината, но ние сме готови да съдействаме при нужда. Според мен трябва да остане балансът между частния и общинския превозвач, тъй като през годините този модел на работа е доказал, че е успешен", сподели Гуцанов. Той коментира и въпроса с бъдещето на магистрала "Хемус", като по негови думи тя остава приоритетна за правителството.

"До края на годината ще завърши строителството на 4,8 км участък до с. Белокопитово, след което ще се обмислят вариантите за финансиране на аутобана. Изчисленията показват, че за довършването му са необходими над 2 млрд. лв., като единият вариант е да отделяме всяка година по 500 млн. от бюджета, а другата възможност ще я споделим след изборите, за да не скандализираме обществеността", обясни червеният варненски депутат.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)

Още по темата (82):
13.04.2021 Местният парламент решава за ремонта на панорамния път за Златни пясъци
07.04.2021 Възстановяват панорамния път за Златни пясъци след споразумение на Община Варна и АПИ
20.04.2019 Осигуриха средства за свлачището "Трифон Зарезан“ на пътя за Златни пясъци
31.08.2017 Милиони нужни за укрепването на свлачищата на Алея първа и Трифон Зарезан
24.11.2014 Свлачище надвисна опасно над имоти на север от Варна
17.11.2014 Експерт: Няма опасност от свлечената земна маса в района на "Траката"
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).