Запорираха банковата сметка на Тубдиспансера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 10.04.2019
1181
Запорираха банковата сметка на Специализираната болница за активно лечение на белодробни забoлявания във Варна заради дългове. Неразплатените суми са близо 300 000 лева. Здравното заведение дължи пари на различни институции, доставчици на лекарства, както и за храната на болните.

Тубдиспансерът във Варна трупа дългове от години. Причината за това е ограничената субсидия, която Министерството на здравеопазването отпуска за лечението на болните от туберкулоза, съобщава БНТ.

Доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Варна: Един леглоден е около 100 лева, а ние получаваме 38 лева от министерството и представете си останалите 60-70 лева ги няма. Проблемът е тежък също и в София, Пловдив, Бургас и Русе. От няколко месеца работещите в болницата не са получавал заплати. Въпреки тежките моменти, напуснали лекари и медицински сестри няма. Болницата не е голяма, нужни са около 1 млн. лева годишно, а ние получаваме 300 000 хиляди.

Йорданка Славова, главна сестра: Трудно е. С всеки ден си казваме сигурно ще ни дадат, ще ни преведат пари. Може би това вече е търпимостта, която имаме, защото смятам, че 5 месеца са много месеци.

Според управителя на болницата, задълженията се трупат заради сбърканата здравна система в България. 

Това не са единствените проблеми за болницата. От години сградният фонд се руши, обновяване не правено от десетилетия и има нужда от спешен ремонт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).