Заради агресивни пътници сложиха камери във всички варненски автобуси

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
11:02 / 13.12.2017
5019
Заради зачестилите случаи на агресия от страна на пътници към кондукторите и водачите в градския транспорт на Варна е монтирано видеонаблюдение във всички автобуси от масовия градски транспорт. Това сподели за Varna24.bg шефът на фирмата инж. Злати Златев.

Досега камери имаше само в тролеите. Злати Златев призова хората да бъдат толерантни и подхождат с уважение към техните служители, които стават в три часа сутринта и често се прибрат след полунощ, а са принудени цял ден да общуват с всякакви хора, включително с пияни и агресивни личности. 

Той сподели, че в три последователни дни от 9 до 11 декември около 22 часа е имало покушение над автобус по линия 31 на спирка Явор. Неизвестно лице е хвърляло камъни по автобуса и е потрошило прозорците. Сигнал е подаден в полицията, която има грижата да издири злосторника.

"Късмет е, че по това време пътуват малко хора и точно на това място в автобуса не е имало човек, защото можеше да пострада сериозно", коментира Златев.

По повод на искането от страна на някои граждани Варна да има градски транспорт в по-късните часове Златев обясни, че се обмисля вариант да бъде пуснат маршрутен превоз с малки микробуси, тъй като разходите за един курс само след 22 часа са около 40 000 лв. годишно и фирмата търпи загуби, тъй като по това време автобусите са почти празни. 

Той сподели също, че ако се пусне и през зимата късен курс на даден автобус ще се наложи билетчето за пътуващите да стане около 2 лв., за да се компенсират поне отчасти загубите. 

"От 2008 г. билетчето във Варна струва 1 лв. През това време минималната работна заплата скочи от 320 лв. и върви към 510 лв. Скочиха осигуровките, резервните части, всичко. Няма откъде да увеличим приходите, за да си позволим и по-късни курсове. Един автобус харчи 50-60 литра гориво на 100 километра, а една маршрутка 17-18 литра. Затова това е възможния вариант за превоз в по-късните часове", обясни инж.  Златев. 

Той допълни, че фирмата е готова за зимата, но в случай на обилен снеговалеж вероятно ще бъдат пускани предимно соловите автобуси, които са по-маневрени и могат да се справят със заледени участъци. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).