Заради липса на кворум бе прекратена сесията на ОбС - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:49 / 18.05.2011
1886
Сесията на Общинския съвет във Варна днес бе прекратена поради липса на кворум. В залата на местния парламент отсъстваха цели групи. "Нашият град" празнува извън града учредяването на партийната си структура, а без обявена причина липсваха съветниците от групата на Марешки, Свободен избор и "Атака".

Заседанието зацикли на допълнително вкараната в дневния ред точка по транспорт. С нея Общинският съвет трябваше да възложи на кмета Кирил Йорданов да сключи нови договори с двете фирми, които извършват автобусния превоз в града - общинската "Градски транспорт" и частната "Транстриумф". Предвидено е договорите да важат до провеждането на нова процедура за избор на транспортни фирми, които да обслужват градската мрежа. Причината е, че превозвачи, загубилите конкурса през 2007 година обжалваха и след дългогодишна съдебна сага, общината загуби делата.

Първоначално предложението бе прието с 26 гласа "за" и двама "въздържали се". Герберът Орлин Симеонов, който се отцепи от групата си при гласуването, оспорва вота с мотива, че в залата липсва кворум. При поименното гласуване стана ясно, че в залата присъстват само 22-ма от местните депутати.

Председателят на Общинския съвет Николай Апостолов даде едночасова обедна почивка, но дори и в ранния следобед, съветниците не събраха нужния кворум. Така заседанието на ОбС бе закрито. Освен въпросната точка, съветниците трябваше да изслушат и представителите на велоклуб "Устрем", които възроптават срещу обещаните, но не изградени велоалеи в града.

На сесията освен велосипедисти, присъстваха и около 200 служители на "Градски транспорт", разтревожени заради оспорените договори на общинския превозвач. Напрежението сред шофьорите назряло и заради слухове за ликвидация и евентуална приватизация на дружеството. В отговор на неофициалните коментари кметът Кирил Йорданов обяви че формата на собственост на "Градски транспорт" и занапред ще остане общинска. Градоначалникът опроверга и съмненията, че бъдещето на тролейбусния транспорт е под въпрос.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).