Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заради нарушения още не е одобрена схемата за 2000 преместваеми търговски обекта във Варна
Автор: Пламена Николова 13:44 / 24.06.2016Коментари (1)2364
Тентата на турския ресторант в близост до Областна управа във Варна е демонтирана още вчера, след като варненка написа гневен коментар във Фейсбук групата "Стара Варна", предаде репортер на Varna24.bg

Днес изявление по темата даде на място кмета на Варна Иван Портних

"Положихме усилия цялото това каре между двете улиците "Преслав" и "Сан Стефано" да се превърне в една зона, където да намерят своето място артисти, художници, малки кокетни ресторантчета, но естествено това трябва да се случва с правила. Вчера видяхме и благодаря на госпожата, която подаде сигнала, как върху новите плочки едно от заведенията си е изградило навес. 

В действителност това показва, че идеята за пешеходен ринг се разбира от хората като повод да инвестират, защото се очаква тук да преминават повече хора, но е абсурдно това да се случва без правила и разрешения. Още повече, че сградата има и архитектурна стойност и това е недопустимо. Не е в ущърб на малкия и среден бизнес да реагираме, напротив, тепърва ще правим всичко възможно ресторантчетата и магазинчетата да имат повече клиенти и да привличаме повече гости от комплексите.

За съжаление подобни примери като в този търговски обект има доста. Обектите, за които направихме извадка, показаха доста отклонения от правилата и поради тази причина не съм подписал за тази година схемата за преместваемите обекти, като в този режим са поставени масичките и тентите пред заведенията. 

Възложил съм на всички районни администрации пълно картотекиране на обектите, те са над 2000 в обхвата на целия град. Разрешителни те ще получат едва когато всички сме убедени, че те съответстват на правилата и нормите", каза кмета. 

Докато коментираше случая със самоволното изграждане на тантата, кмета забеляза, че и съседното заведение е заграбило голяма част от пешеходното пространство.

"Използвам този случай, за да предупредя всички, че няма да търпим това. На всеки, който е предприел на своя глава нещо подобно ще му струва едни разходи за демонтаж и едни глоби, ще има масирани проверки навсякъде. Това е част от усилията ни от една страна да върнем облика на града, духа на старата градска част, и от друга страна просто да научим хората да спазват правилата", допълни Иван Портних.

Той обясни, че собственикът на заведението с незаконната тента ще си понесе санкциите, въпреки че тя е премахната.

"Изготвяме наредба, според която всички елементи по фасадите на магазини и търговски обекти да имат унификация, така както във всеки един европейски град и очаквам, че Общинския съвет ще ни подкрепи. Да, ще създаде известен дискомфорт, но рано или късно това трябва да се случи, за да имаме истинска морска столица", каза още кмета.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много интересно как миналата година тази тента си беше там,но никой не изропта?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: