Заради недовършени ремонти, две училища във Варна няма да отворят врати през новата учебна година,

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 07.09.2019
4274
Сградата на училище "Васил Левски" е нова, но има конструктивни проблеми и трябва да бъде укрепена. Ремонтът се забави заради дело, заведено от фирмата - строител. Трета година децата ще посещават друго учебно заведение в квартала. С европейски средства ще бъде ремонтирана Варненската търговска гимназия, съобщава БНТ.

Лилия Христова - директор на Дирекция "Образование и младежки дейности в Община Варна: Професионална гимназия "Раковски" няма да посрещне в сградата си първия учебен ден, а ще бъде в малкия корпус на ОУ "Стоян Михайловски" във Владиславово, поради това, че ремонтът е много сериозен.

До дни ще приключат строителните дейности в още две училища - "Св. Княз Борис I" и "Константин Арабаджиев". След основен ремонт врати ще отвори и училище "Димчо Дебелянов".

Калина Нушева - директор на СУ "Димчо Дебелянов" - Варна: Беше подновено изцяло покривното пространство на сградата, укрепване, външно саниране. Беше изграден нов функционален физкултурен салон, изцяло подновено дворно пространство, както и две нови класни стаи.

В ремонта на учебните заведения са вложени общо 20 милиона лева европейски средства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).