Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Заради побой разпопват арменския поп на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:27 / 20.02.2011Коментари (25)6685
© Народно дело
Арменският поп във Варна Саркис Ованесян ще бъде разпопен заради побой в нощен клуб в Златни пясъци. Католикосът на Арменската апостолическа църква в Ечмиядзин - Карекин Втори, два пъти го е призовавал да се яви незабавно при него за обяснение. Това съобщи Ваграм Мелисян от Арменската патриаршия.

Католикос Карекин Втори е с функциите на патриарх за всички арменци по света, а покоите му се намират в Свещения Ечмиядзин - най-стария манастир в Армения.

Отец Саркис обаче все още не се е отзовал на настойчивите покани на началника си, но го уведомил с писмо, че здравето не му позволява да пътува към този момент.

Вярващите от арменската църква във Варна също не желаят повече за свой духовен наставник отец Саркис, разказаха оттам. Хората се чувстват притеснени от зачестилите в арменската преса в последните месеци публикации по адрес на техния поп, в който той е описан като любител на дискотеките и привърженик на "юмручното право". Те са изпратили искане с подписка до католикос Карекин Втори, в което настояват да им бъде изпратен друг духовник.

Арменската община във Варна също е подала жалба в Ечмиядзин за поведението на свещеника с молба той да бъде отзован. Жалба е изпратил и Епархийският съвет на арменската общност, който протестира, че въпреки настоятелните искания за друг духовник Карекин Втори досега не е решил "техния неголям, но все пак съществуващ проблем на арменската епархия в България".

Отец Саркис Онавесян скандализира арменската общност през лятото, след като на 31 юли миналата година той беше пребит от няколко човека в нощен клуб "Ароганс" в курорта Златни пясъци. В мелето пострада дясното му око. След няколко операции лекарите едва успяха да спасят зрението му.

Тогава отец Саркис Ованесян обясни пред полицаите, че е бил в клуба с приятел от Русия и изпили само по две малки уискита. По думите му тогава не видял нападателите си, тъй като го изненадали в гръб, а коридорът пред тоалетната на заведението, където станал инцидентът, бил тъмен.

За последните десет години от общо 350 арменски свещеници в Европа и Близкия Изток санът на 25-има е отнет заради непристойно поведение.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да, Тодоре. Седни и прочети историята на арменците. Ще ти бъде полезна. На о. Сен Лазар, който е собственост на арменците от 1717 год. със разрешението на Римския папа и се намира близо до Венеция, се намира цялата арменистика и този колеж, който е на академично ниво. В самата Венеция арменците имат квартал и също колеж.
0
 
 
отивай се оплачи на арменския поп хиихихихихи.....:)))
http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.facebook.com/group.php?gid=114065068617108
на 21.02.2011 г.
0
 
 
Арменците са най-добрите приятели на българите, който не разбира това, едва ли ще разбере, каквото и да било. Аз имам няколко много добри приятели арменци с които се срещхнах през годините и никога няма да ги забравя, ще ги помня с добро. Армандо Мардиросян и Ончо Гагосян, първият от училище, вторият от казармата, но до сега си го помня с добро. Това, че някаква пияна отрепка се е циганила и правила на баровец, е нормално, защото в Бг всички сме такива, а ако не сме ставаме. За нас българите, няма нищо свято. Най-лошото е , че се чуват само лошите неща, за добрите, медиите мълчат. ТОВА Е!
0
 
 
:D Тодоре, аз уважавам България и българското, но не трябва да ни пишете глупости от вида на " заглавието звучи като виц, от тия за арменския поп, естествено :)" !
-1
 
 
абе, не плюйте по българското образование ви казах, пък вие дали сте ме разбрали и що се нервите - все едно, и с това спирам в тоя форум, хайде със здраве
+1
 
 
Тодор, аз, макар и арменка по националност съм поданик на България и нямаш право да ми казваш "в собствената ми страна" какво да плюя или ближа! Всички понякога си изпускат нервите, важно е тонът да е добър.
-1
 
 
ХА-ХА, нов виц :))) на академично ниво! А бе, я си гледайте там работата и не плюйте по форумите България и нейната действителност! Тука всеки се репчи и обижда, като не ви харесва - свят широк, ама не е културно да ни казвате да мълчим в собствената ни страна и да ни се подигравате на образованието. Хайде, със здраве!
0
 
 
Само забележете КОЙ използва кирилица и КОЙ използва латинските букви !
0
 
 
Гарегин, не започвай и ти с това "българи - арменци", всички сме хора. Тук става въпрос не за националност, а за човешки грешки и недостойнство.
0
 
 
Като всеки народ и ние арменците си имаме една група от арменска сган която излага, такива хора като Туманян, ГарегинНждех, Месроп маштоц и още много много други !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: