Заради претупана работа фрезоват повторно цветарниците на "Независимост"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:58 / 18.06.2015
1429
Работници на фирма "Девня трейд" премахнаха тази сутрин зелена настилка, която боядиса в блатен цвят цветарниците по площад "Независимост" и започнаха повторно фрезоване и почистване на площите, видя репортер на Varna24.bg.

Манипулацията се налага, тъй като процедурата не е била извършена правилно първия път.

Както вече писахме, притиснати от крайните срокове изпълнителите на част от озеленяването не подготвиха терена както би трябвало. Пръстта не беше предварително добре почистена от боклуци и камъни. Не бе спазена технологията на валиране и трамбоване, изравняване и фрезоване. Върху недобре подготвените площи беше разпръсната смес, наподобяваща зелена вата, която бе т.нар. мулч за съхранение на влагата.

След оперативка в общината фирмата-озеленител била смъмрана и се наложило да повтори по-старателно и за своя сметка процедурата, за да се извърши качествено зацветяването на пространството около градския фонтан.

Вече на много места в морската столица се забелязват красиви цветни фигури. Очаква се до края на лятото Варна да потъне в цветя и растителност.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).